Wat is hypotone sportdrank?

hypotone sportdrank

Er zijn diverse sportdranken verkrijgbaar. Deze vallen onder de soorten isotoon, hypotone en hypertoon. Ze beschikken over hun eigen samenstelling en eigenschappen. Daarnaast bieden ze eigenschappen om je vochtpeil op orde te houden tijdens het sporten. Middels dit schrijven wordt uitgelegd wat we precies verstaan onder de hypotoon sportdrank.

Wat is het verschil tussen hypotoon en isotoon?

Het is goed om de verschillen tussen deze twee dranken te kennen. Het verschil tussen deze twee dranken zit in de dichtheid. Hypotoon bezit minder deeltjes dan het eigen lichaamsvocht. Isotone sportdranken bevatten evenveel deeltjes lichaamsvocht. De dichtheid van deeltjes staat bekend onder de term osmolaliteit. Omdat hypotoon sportdranken een lagere dichtheid bevatten dan het lichaamsvocht is het grote pluspunt dat het sneller door het lijf wordt opgenomen. De hypotoon sportdrank wordt vaak gebruikt als dorstlesser en voor of tijdens het sporten, dit is afhankelijk van je wensen als sporter.

hypotone sportdrank

Suikers in sportdranken

Een isotone sportdrank bevat meer suiker dan een hypotone sportdrank. Isotone sportdranken beschikken over gemiddeld 4 tot 8 gram suiker per 100 milliliter aan vocht. Een hypotoon sportdrank heeft maximaal 4 gram suiker per 100 milliliter aan vocht. Suiker en sport zijn een goede combinatie aangezien ze het lichaam van energie voorzien. Hypotone sportdranken bevatten minder suiker, wat resulteert in minder energie. Het grote voordeel hiervan is dat je minder calorieƫn binnenkrijgt. Hierdoor is de hypotone versie beter geschikt voor mensen die bijvoorbeeld een dieet volgen. Daarnaast bevat de hypotoon sportdrank vaak toegevoegde mineralen en vitamines.

Hypotone sportdrank in poeder en tabletvorm

Vaak worden hypotoon sportdranken middels poeder of tabletvorm aangeboden. Het voordeel van de tabletten is dat je ze makkelijk mee kan nemen en kan aanmaken in je drinkfles. Het pluspunt van deze sportdrank in poedervorm is dat je er langer mee kan doen en zelf de dosering kan bepalen. De sportdrank is vaak verkrijgbaar in diverse smaken zodat er voor iedereen een geschikte smaak tussen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *