Waarom fietsen zoveel mensen?

In deze tijd zijn er ontzettend veel fietsenwinkels. Dit komt door het feit dat er erg veel mensen fietsen. Dit is een erg groot voordeel voor de winkels, zij zullen alleen maar meer winst maken. Maar hoe komt het eigenlijk dat steeds meer mensen fietsen? Zelfs de toeristen vinden het geweldig om in Nederland een stukje te gaan fietsen. Hoe komt het dat ons landje dit zo goed doet?

De wegen

Een reden dat iedereen het zo fijn vindt om hier te fietsen is het feit dat de wegen uitstekend zijn. Onze infrastructuur is erg goed. Dit kun je niet van elk land zeggen, maar van Nederland wel. Wanneer de normale wegen goed zijn is dit erg fijn voor de auto’s. In ons land zijn ook alle fietswegen erg goed. Er zijn een hele hoop fietswegen en soms ben je ergens sneller op de fiets dan met de auto.

In Nederland zijn er fietssnelwegen en in andere landen komt dit niet vaak voor. Alle wegen moedigen je eigenlijk aan om te gaan fietsen. Er zijn genoegen fietsenwinkels waar je een fiets kan kopen. Je hebt dus eigenlijk geen smoes meer om niet te gaan fietsen. Doordat de wegen zo goed zijn wordt het ook veel leuker om te fietsen. Wanneer er allemaal gaten in weg zitten, zal je fiets het ook een heel stuk minder lang volhouden. De banden van je fiets zijn daar niet voor gemaakt. Als je steeds je band moet plakken, wordt het fietsen er ook niet leuker van.

De positieve effecten van fietsen

Naast het feit dat de wegen heel erg goed zijn, weten we ook dat er heel wat positieve effecten zijn wanneer je fiets. Wanneer je dagelijks fiets zal je conditie vooruit gaan en zal je gezonder leven. Dit is voor de meeste mensen een erg groot voordeel. Zo kan het zijn dat je een kantoorbaan hebt. Wanneer je er dan voor kiest om s’ ochtends op de fiets naar het werk te gaan, wordt het al een heel stuk makkelijker om energie te krijgen. Je wordt er mentaal en fysiek een heel stuk gezonder van.

Wanneer je in de fietsenwinkels zal gaan kijken, zal je ook steeds meer de elektrische fiets zien terug komen. Nu denk je uiteraard dat dat een stuk minder gezond is. Maar voor mensen die minder kracht in hun benen hebben is dit een heel erg mooi iets. Deze mensen kunnen dan ook fietsen zonder een speciale fiets te hebben. Dit is ontzettend fijn als je eerder niet zoveel of eigenlijk haast niet kon fietsen. Door deze fietsen kan iedereen fietsen en heb je dus een heel mooi alternatief voor je auto. Je kan dus steeds een stapje gezonder gaan leven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *