Sportschool in huis halen

Nu de sportscholen dicht zijn en de kerst aanbreekt wordt het tijd om thuis te gaan sporten want de corona kilo’s gaan er niet vanzelf af en de extra kerst kilo’s komen er ook nog aan. Maar hoe kan je nou het best thuis sporten? Thuis sporten is leuk maar leuker wordt het nog met de juiste attributen.

Welke apparaten passen bij jou?

Je kunt kiezen uit heel veel verschillende apparaten maar welke past nou het beste bij jou? We gaan hier twee apparaten met je bespreken, er zijn er natuurlijk veel meer maar dit zijn de meest gangbare. Je hebt bijvoorbeeld de Smith Machine, Een smith machine is een fitnessapparaat dat gebruikt wordt voor krachttraining. Het toestel bevat een halterstang, die is bevestigd aan een stalen geleidesysteem. De geleidestangen zijn verticaal geplaatst of in een vrijwel verticale hoek. Dit betekent dat je met de halterstang alleen verticale bewegingen kunt maken in een vast stramien. Je kunt een smith machine gebruiken voor een groot aantal oefeningen. In praktijk wordt dit toestel echter vooral gebruikt om squats te doen en word hij gebruikt als benchpress. Smith machines maken krachttraining toegankelijk en veilig. Ook een goede optie is een krachtstation. Een krachtstation, beter bekend als home gym, is een fitnessapparaat dat speciaal ontworpen is voor het beoefenen van verschillende soorten fysieke activiteiten bij je thuis. Het is vooral een gewild product omdat je met een krachtstation alle gewenste onderdelen kan trainen. Het apparaat kan uit verschillende onderdelen en sportartikelen bestaan. Krachtstations bieden de gebruiker een flexibele en gepersonaliseerde sportbeoefening, waarbij je het apparaat volledig aanpast aan je eigen lichaam en behoeften.

Beginnen is het moeilijkst

Nu je alle informatie hebt die je nodig hebt is het moeilijkste meestal om gewoon te beginnen. Het is een drempel die je over moet maar als je eenmaal 2 of 3 keer in de week thuis aan het sporten bent wil je na een maand al niets liever meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *