Koop je nieuwe sportkleding? Doe wat onderzoek naar de herkomst

REVIVE Sportswear

Het kopen van fatsoenlijke sportkleding is eigenlijk voor iedereen aan te raden. Sporten is zelf namelijk goed voor de gezondheid van alle mensen en vervolgens is het dragen van de juiste kleding een belangrijke voorwaarde om ook echt tot prestaties te komen, zodat je lichamelijk daadwerkelijk die stappen zet die je voor ogen had. Maar wat inmiddels voor alle kleding geldt, dat geldt dus ook voor sportkleding: eigenlijk ontkom je er niet meer aan om enig vooronderzoek te doen naar de herkomst van de kleding die je mogelijk wilt aanschaffen. Het belang van duurzame, eco-vriendelijke en ethisch geproduceerde sportswear is wat dat betreft nu groter dan ooit. Een van de belangrijkste aspecten hiervan is de productieplaatsen en de omstandigheden aldaar. Lees de volgende alinea’s om te weten hoe het zou moeten zijn.

Hoe ziet een fatsoenlijke productiewerkplaats eruit?

Dat het fabriceren van kleding redelijk zwaar en soms ook eentonig werk kan zijn, daar valt soms niets aan te doen. Wel heeft een fabrikant de plicht om te zorgen voor een veilige werkplek. De morele verplichting bestaat vervolgens ook om te zorgen voor aangename en acceptabele omstandigheden. Uiteraard dienen de werknemers in zo’n productieplaats een fatsoenlijk loon te hebben, zonder daarvoor te hoeven overwerken. Bovendien is het belangrijk dat medewerkers perspectief hebben op promotie binnen de organisatie.

REVIVE Sportswear

Dicht bij huis

Sommige kledingfabrikanten laten hun kledingstukken in ver weg gelegen landen in bijvoorbeeld Afrika, Zuid-Amerika of Azië fabriceren. Dit doen ze louter en alleen uit financiële overwegingen. Los van het feit dat in veel landen de veiligheid weleens met voeten wordt getreden is het voor het milieu onwenselijk dat grondstoffen en kledingstukken zo’n lange reis moeten afleggen. Fijner zou dus zijn als jouw sportswear in een dichtbij gelegen land wordt gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *