Jezelf motiveren om thuis te sporten

Jezelf motiveren om te sporten kan nog best een hele opgave zijn, vooral als je genoodzaakt bent thuis te sporten. Je associeert je woning waarschijnlijk eerder met ontspanning dan met sport, dus het kan lastig zijn om jezelf ertoe te zetten. Toch zijn er verschillende manieren te bedenken waarmee thuis sporten gemakkelijker (en leuker) wordt. Je vindt er hieronder een aantal.

Kies een leuke sport

Gelukkig zijn er ontzettend veel verschillende sporten waar je uit kunt kiezen. Houd je niet zo van fitness, dan is er altijd nog yoga, dansen, boksen en nog veel meer. Als je thuis sport worden de mogelijkheden allicht iets beperkter, maar er is alsnog een heleboel mogelijk. 

Maak een schema

Ga je fitnessen? Dan is het goed om een schema op te stellen waarin je precies weergeeft wat je wanneer gaat doen. Door structuur aan te brengen in je leven weet je precies waar je aan toe bent, waardoor je wellicht al wat gemotiveerder raakt. 

Creëer een speciale ruimte

Dit is niet in ieder huis mogelijk, maar als het even kan is het fijn om ergens in huis een speciale ruimte te maken waarin je kunt sporten. Zo raak je gemotiveerder om aan de slag te gaan, omdat je weet dat deze ruimte een speciaal doel dient.

Trek je favoriete outfit aan

Als je je favoriete outfit alvast aantrekt, uiteraard inclusief steunkousen van Stox en je meest hippe sportschoenen, wordt het al makkelijker om jezelf ertoe te zetten om te gaan sporten. Je hoeft dan alleen nog maar te beginnen met de workout, alles staat al klaar! 

Beloon jezelf

Vergeet jezelf niet te belonen na een goede sportsessie! Zet bijvoorbeeld je favoriete film alvast klaar, zodat je deze kunt gaan kijken nadat je klaar bent. Of maak een heerlijk fruithapje, een smoothie of een lekkere gezonde maaltijd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *