Eetverslaving en nu afvallen?

verslavingen

Ongezonde eetbuien, non stop willen eten en behoefte hebben aan zoetigheid. Een kleine troost is dat je niet de enige bent. Eten waar zoet, vet een een klein beetje zout in zit is verslavend. We zien producten met deze ingredi├źnten als een beloning.

Eetverslaving door emoties

Ervaar je emotionele problemen dan kan een gevolg zijn dat we ongezond gaan eten. Denk aan stress, boosheid of verdriet. Deze emoties zorgen ervoor dat jouw lichaam hunkert naar eten. Wanneer deze problemen en dus het patroon van eten zich blijven herhalen, kan dit resulteren in een verslaving. Maar wat zijn de symptomen van eet verslavingen?

Symptomen

Wanneer je verslaafd denkt te zijn moet je nagaan of jij jezelf beloond met voedsel. Met iets lekkers. Daarnaast ben jij jezelf er bewust van of heb je door dat jij je eetgedrag niet onder controle hebt. Ook ben je non stop met eten bezig en denk je alleen maar aan eten. Nog een opvallend symptoom is dat je stiekem wil eten wanneer niemand het ziet. Als laatste kan je stress en andere emoties alleen wegduwen met behulp van ongezond eten.

Hoe kom je van een eetverslaving af?

Je lichaam heeft eten nodig en niet alles wat jij eet is slecht. Je moet een verhouding vinden tussen gezond en ongezond eten. Het is namelijk niet zo dat je nooit meer ongezonde dingen mag eten. Je moet je lichaam en emoties onder controle houden. Bij de meeste verslavingen heb je een volledige onthouding nodig wil je afkicken. Bij eten gaan dit complexer.

De verslaving aan eten kan je verhelpen door het voedsel waar jij verslaafd aan bent niet meer in huis te nemen. Want wat er niet is kun je ook niet eten. Maak een lijst voor jezelf met jou zwakke punten op het gebied van eten. Zorg dat iedereen in je huishouden weet dat die producten niet in huis mogen omdat jij van je verslaving af wilt komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *