Cross trainers en buikvet

Cross trainers zijn één van de beste en meest populaire machines in de sportschool om die cardiosessie te krijgen, of je nu een 30 minuten durende sessie doet of een volledige HIIT-training, u kunt dit allemaal op een crosstrainer doen. Maar hoe effectief is het voor het snijden van buikvet? Welnu, het antwoord hangt allemaal af van de snelheid en weerstand die u gebruikt en hoe consistent u bent met uw trainingsregime.

Cross trainers gebruiken om buikvet weg te krijgen

Als u een crosstrainer gebruikt met als doel af te vallen, wilt u er zeker van zijn dat u intensieve en consistente trainingen doet, zodat u uw hartslag op peil kunt houden en zo veel mogelijk calorieën kunt verbranden. Dit kunt u doen door een verschillende oefeningen voor een bepaalde tijd per week. U moet een goede balans vinden tussen uzelf pushen en tegelijkertijd je training kunnen volhouden, combineert u dit met een calorietekort en een gezond dieet dan verliest u in een mum van tijd buikvet.

Cardio of HIIT?

Cardio-, HIIT- en weerstandsoefeningen zijn geweldig voor het verbranden van calorieën en het vergroten van het uithoudingsvermogen, maar er zijn voor- en nadelen aan elk type oefening en hoe ze zullen helpen bij het verbranden van vet.

Cardio

Het doen van een cardiosessie op uw hometrainer of in de sportschool is een effectieve manier om af te vallen, dit soort training verhoogt bijvoorbeeld niet alleen uw endorfine en laat uw bloed pompen, maar een sessie van een uur met een gemiddelde intensiteit kan verbrand gemakkelijk tot 600 calorieën op uw machine!

HIIT

HIIT is een geweldige oefening om buikvet te verbranden vanwege de hoge intensiteit waardoor je in korte tijd een grote hoeveelheid calorieën kunt verbranden, ideaal als u een snelle crosstrainer wilt trainen voordat u gaat werken. Door de HIIT-methode te gebruiken, kunt u ook na je sessie 24 uur lang calorieën blijven verbranden! Het hele doel van deze oefening is dat u op hoge intensiteit werkt gedurende een periode van intervallen, gevolgd door een rust- en herhaalproces, dit fakkelt uw lichaamsvet terwijl het u suiker- en vetreserves aanboort om door de hoge intensiteit heen te komen, daarom is meer effectief bij het helpen van vetverlies. Het doen van een weerstandstraining op een crosstrainer wordt niet onderschat in termen van hulp bij het afvallen. Door de weerstand op de machine te verhogen, kunt u nog meer calorieën verbranden door exact dezelfde training gedurende dezelfde tijd te doen. Dit helpt ook om uw benen te versterken en spieren op te bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *